Agenda van activiteiten van de Drempel in 2024 en 2025

DE SCHOOL VAN CHARTRES EN DE MODERNE SCHOLINGSWEG

Drie werkbijeenkomsten met Rolf Zeldenthuis en Gert Siebes. 

In de school van Chartres was men zich bewust dat het beeld en beeldend bewustzijn een grote rol zou gaan spelen in de komende tijdperken voor de innerlijke ontwikkeling van de mens.

In drie bijeenkomsten gaan we met elkaar onderzoeken wat de betekenis daarvan is en hoe we deze kennis en inzichten kunnen toepassen in de huidige tijd. Het apocriefe verhaal van Tobias is afgebeeld in één van de portalen. Aan de hand van deze beelden zullen we op weg gaan.


Nieuwe cursusdata: 19, 26 januari en 2 februari 2024.

Locatie: de Drempel. Centrum voor zingeving en sociale kunst

Arnhemseweg 125

7331BE Apeldoorn.

Tijd: 16.30 - 21.30 uur.


Folder

Dagreis naar de Externsteine.


Op dit oude Germaanse centrale heiligdom komen invloeden uit het Christendom, de Germaanse cultuur en de Keltische cultuur samen. Op 11 mei 2024 reizen we naar deze plek om te onderzoeken wat deze plek ons nu te vertellen heeft.

Hier werden de mysteries van de taal tot leven gebracht. Niet als kennis alleen, maar bovenal als wilsscholing. De inhoudelijke voorbereiding op deze reis is op 26 april.

Voorbereidingsavond: 26 april 2024, van 19:00 tot 21:30


Dagreis Externsteine: 11 mei 2024, van 8:00 tot ca 21:30


Klik hier voor uitgebreide informatie.


Folder

VOORAANKONDIGING


Een reis naar de kathedraal van Chartres.

Data: 29 april t/m 04 mei 2025.(!)

Dat lijkt nog ver weg maar er is al belangstelling voor deze reis en de overnachtingen boeken we minimaal een jaar van tevoren.

Wanneer je aan een of meerdere van deze activiteiten deel wilt nemen of denkt deel te willen nemen, dan kun je dat nu al aan ons doorgeven door een e-mail te sturen (klik op het envelopje onderaan de pagina) of zie de contactinformatie in een van de folders.

Informatie en aanmelding voor alle activiteiten: klik op onderstaande envelop voor een e-mail bericht.

Of ga naar één van de folders voor contactinformatie.